keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

3.7.2018 Rosvopaisti

Aamulla aurinko paistoi ja lämmintä oli 25 astetta
 Ari oli herännyt puoli seitsämän ja laittanut puita palamaan kuoppaan.

Lisää hiiliä tehtiin polttamalla puita pellin päällä.
 Aini alkoi klo 11 valmistamaan paistia. Lihat olivat olleet kellarissa maustumassa yö yli.
Sauna
 Menimme saunalle hommiin, siellä oli työpöytä.
 Meillä oli läskin siivuja, sipulia ja katajan oksia jotka laitettiin vielä eilen lihaan laitettujen mausteiden lisäksi.
 Villisika jossa oli luuta laitettiin alimmaiseksi ja hirven ja kauriin paistipalat päälle
 Valmis paisti kääritään märkään voipaperiin, folioon ja paksun märän sanomalehtikerroksen sisälle ja viimeisenä tulee folio.
Tässä se on valmiiksi paketoituna.
 Ari laittaa paketin rautalankaverkkoon ja kiinnittää siihen rautalanka kahvan.
 Kuoppasta lapioidaan kuumat hiilet pois.
Ari laittaa paistipaketin kuumaan kuoppaan
 ja lapioi kuumat hiilet paketin päälle
 Lopuksi hiekkaa kunnon kerros hiilien päälle
Kuopan päälle sytytettiin puita palamaan.
Seitsämän aikaan kokoonnuimme odottamaan ruokailun alkamista.
Aini laittoi minulle ranskalaisen letin, tällaista tilaisuutta on juhlistettava uudella kampauksella.
 Ja sitten kahdeksalta Ari kaivaa paistin kuopasta.
 Kuopasta nousi ihanat tuoksut.
 Jännitys tiivistyy kun pakettia aletaan avaamaan. Miten liha on kypsynyt, löytyykö sieltä hiilteitä lihan palasia vai on liha raakaa?
Kaikki on hyvin, paisti on onnistunut loistavan hyvyn.
 Aini tarjoilee lihan kanssa perunamuusia, suolakurkkuja ja punajuuria. Vallu nuuhkii paketista tulevia ihania tuoksuja.

 Liha on mureaa ja mehukasta ja maistuu hyvälle.
Lihaa oli niin paljon että emme jaksaneet syödä kaikkea.
Jälkiruoaksi syötiin vielä sekahedelmäsoppaa josta en ottanut yhtään kuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti