torstai 4. heinäkuuta 2019

3.7.2019 rosvopaisti

Tänään tehdään rosvopaistia.
 Tiistai-illalla paistikuopaa lämmitettiin polttamalla siinä puita
 ja tänä aamuna jatkettiin  kuoppan lämmittämistä poltettalla siinä palhon puita.
 Lihat ovat olleet yö yli suolaantumassa, niiden pinnalle laitettiin myös öljyistä valkosipulimurskaa.
Tässä on hirven ja peuran paistia sekä villisian lapapaisti. Ari on käynyt viime syksynä metsästämässä ja nyt me saamme illalla syödä monipuolisen riista-aterian.
 Lihojen päälle laitettiin pekonisiivuja ja katajan kerkkiä.
 Paisti käärittiin märkään voipaperiin ja aluminifolioon
 märkää sanomalehteä laitettiin paksu kerros paistin ympärille
 Viimeiseksi kerrokseksi laitettiin aluminifoliota.
Paketti laitettiin metaliverkkoon ja Ari laittoi siihen rautalangasta kahvan
Kuopasta lapioidaan kuumat hiilet pois
 Ari laskee paistin haravalla kuumaan kuoppaan
Tuliset hiilet kaadetaan paistin päälle kuoppaan.
Lopuksi lapioidaan hiekkaa hiilien päälle. Nuotio sytytetään hiekkakerroksen päälle.
 Rosvopaist on ollut 8 tuntia kuopassa kypsymässä
ja nyt se nostetaan ylös ja katsotaan miten paistaminen on onnistunut
 Paketti on kuuma
 Paperit ja aluminifoliot otetaan pois ja jännitys nousee
Aini leikkaa ihanalta tuoksuvaa lihaa joka on mureaa ja mehukasta.
Rosvopaisti onnistui tänäkin vuonna loistavasti.
 Rosvopaisti
 Syöjät ovat valmiina aloittamaan aterian
 Annos
 Koirat saivat ensimmäisinä syödä lihaa
 Sekahedelmä soppaa jälkiruoaksi
Kari ja minä saimme lihaa kotiinviemidiksi. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti