Tänään tehdään rosvopaistia.
Tiistai-illalla paistikuopaa lämmitettiin polttamalla siinä puita
ja tänä aamuna jatkettiin kuoppan lämmittämistä poltettalla siinä palhon puita.
Lihat ovat olleet yö yli suolaantumassa, niiden pinnalle laitettiin myös öljyistä valkosipulimurskaa.
Tässä on hirven ja peuran paistia sekä villisian lapapaisti. Ari on käynyt viime syksynä metsästämässä ja nyt me saamme illalla syödä monipuolisen riista-aterian.
Lihojen päälle laitettiin pekonisiivuja ja katajan kerkkiä.
Paisti käärittiin märkään voipaperiin ja aluminifolioon
märkää sanomalehteä laitettiin paksu kerros paistin ympärille
Viimeiseksi kerrokseksi laitettiin aluminifoliota.
Paketti laitettiin metaliverkkoon ja Ari laittoi siihen rautalangasta kahvan
Kuopasta lapioidaan kuumat hiilet pois
Ari laskee paistin haravalla kuumaan kuoppaan
Tuliset hiilet kaadetaan paistin päälle kuoppaan.
Lopuksi lapioidaan hiekkaa hiilien päälle. Nuotio sytytetään hiekkakerroksen päälle.
Rosvopaist on ollut 8 tuntia kuopassa kypsymässä
ja nyt se nostetaan ylös ja katsotaan miten paistaminen on onnistunut
Paketti on kuuma
Paperit ja aluminifoliot otetaan pois ja jännitys nousee
Aini leikkaa ihanalta tuoksuvaa lihaa joka on mureaa ja mehukasta.
Rosvopaisti onnistui tänäkin vuonna loistavasti.
Rosvopaisti
Syöjät ovat valmiina aloittamaan aterian
Annos
Koirat saivat ensimmäisinä syödä lihaa
Sekahedelmä soppaa jälkiruoaksi
Kari ja minä saimme lihaa kotiinviemidiksi. Kiitos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti