torstai 13. heinäkuuta 2017

12.7.2017 Rosvopaisti

Naapuri valtauksen Ari ja Aini tulivat ja toivat mukanaan lihaa rosvopaistia varten.
Olen kauan haaveillut rosvopaistin tekemisestä täällä ja nyt se on mahdollista. Meitä on nyt 4 kullankaivajaa ja 3 pientä koiraa tekemässä rosvopaistia. Olen katsonut ohjeet netistä.
Ari on metsästänyt villisikoja, peuroja ja hirviä syksyllä ja talvella.
Ari kaivoi puoli metriä syvän kuopan ja reunusti se kivillä
 Paistiin tulee villisikaa, peuraa ja hirveä. Mausteena on suolaa. Lihaa on noin 5 kg.
Sipulilohkot laitettiin lihapalojen väliin. Valkosipulin kynnet työnnettiin lihaan. Lihojen päälle vielä rasvaista sian sivua.
Paisti käärittiin ensin voipaperiin ja sitten alumiinifolioon.
Märkiä sanomalehtiä käärittiin paketin ympärille.
Viimeiseksi paketti käärittiin vielä alumiinifolioon. Paketin ympärille laitettiin metalliverkko ja se sidottiin kiinni rautalangalla.
Kuopassa oli poltettu puita monta tuntia ja siinä oli paljon hiiliä.
Ari nostaa lapiolla hiilet ja palavat puut pois kuopasta.

Paistipaketti laitettiin kuopan pohjalle.
Hiilet nostettiin takaisin kuoppaan paistinpäälle.

Hiilien päällä poltettiin puita.
Lopuksi kuoppa peitettiin hiekalla.
Kuopan päällä poltettiin nuotiota 6 tuntia.
 Ari kaivaa rosvopaistia kuumasta kuopasta.
Onneksi netissä neuvottiin laittamaan metelliverkko paistin ympärille muuten sitä olisi ollut vaikea nostaa ehjänä kuopasta.
Illan jännittävin hetki oli kun paistipakettia alettiin avamaan. Miten paisti oli onnistunut, oliko liha kypsää vai oliko se palanut karrelle.
Lihat olivat kypsiä eivätkä ne olleet palaneet mustiksi.
Liha tuoksui ihanalle.
Rosvopaisti onnistui täydellisesti, se sopivan kypsää, mehukasta ja mureaa. Tämä oli varmaan paras liha ateria mitä olen koskaan syönyt.
Koiratkin odottivat innokkaasti lihaa.
Aini on laittanut rosvopaisti pöydän valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti