torstai 4. syyskuuta 2014

21.8.2014 Tatit

Lemmenjoella on nyt varsinainen tattikesä. Muitakin sieniä on paljon ja poroille riittää syötävää. Tekisi mieli näin sota-ajan lapsena kouluttaa poroja syömään sienet kokonaan. Ne haukkaavat usein sienestä palasen ja jättävät loput syömättä vaikka sieni olisi aivan hyväkuntoinen. Tämä kuulostaa kauhealta nipottamiselta mutta ei voi mitään. Herkutelkoot porot sienillä napostellen aivan miten parhaaksi näkevät, riittäähän näitä sieniä.
Punikkiitatteja on eniten mutta muitakin tatteja on paljon.

Olen kerännyt pääasiassa vain herkkutatteja. Niistä on tehty tattirisottoa, lisätty muihin ruokiin ja paistettu leivän päälle. Onneksi parmesaania on tuotu talvella ja sitä on raastettu tattiruokien päälle.Kerma olisi hyvä lisä sieniruokiin mutta sitä ei nyt ole.

 Herkkutatti


 Tatteja
 Tatteja
 Tattileipä

Muitakin sieniä on paljon haperoita, kangasrouskuja, karvalaukkuja ja vaikka mitä joita en tunne.
 Muutakin on  syöty kuten

Kaurapuuroa
 
 Mustikkapiirakkaa


 Mustikkapiirakkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti